Dé webshop van Durea en haar winkeliers. Benieuwd hoe het werkt? Klik hier

Schoenverzorging: 6 tips

Om je schoenen als nieuw te houden

Wil jij lang(er) genieten van je nieuwe schoenen?

Jouw schoenen zijn een belangrijk onderdeel van jouw outfit. Wanneer je jouw Durea’s goed onderhoudt en op de juiste manier gebruikt gaan ze langer mee. Met deze tips blijven jouw schoenen in topconditie.

Schoenverzorging tip 1: Bescherm je schoenen met een vuil- en waterafstotende spray

Voorkomen is beter dan genezen. Voordat je jouw nieuwe schoenen gaat dragen is het daarom belangrijk om ze te impregneren met een goede vuil- en waterafstotende spray. Daarna is het belangrijk om dit regelmatig te herhalen zodat je schoenen goed beschermd blijven tegen vuil en water.

Schoenverzorging tip 2: Geef je schoenen (en je voeten) regelmatig een pauze

Geef je schoenen (en je voeten) af en toe een pauze. Door je schoenen even te laten rusten krijgen ze de tijd om te luchten. Dit is goed voor het behoud van de pasvorm én je voorkomt onaangename geurtjes waardoor je schoenen langer mee gaan.

Daarnaast vinden ook je voeten het fijn om af en toe iets anders te dragen.

Schoenverzorging tip 3: Gebruik een schoenspanner

In de productie gebruiken we een leest voor de juiste pasvorm. Een leest heeft de vorm van de menselijke voet en zorgt daarmee voor de perfecte pasvorm en stabiliteit.

Als je na een lange dag op kantoor of onderweg je schoenen uittrekt kun je gebruik maken van een schoenspanner, deze heeft de vorm van een leest. De schoenspanners steunen de schoenen en dragen bij aan het behoud van de pasvorm.

Schoenverzorging tip 4: Juiste manier van aan- en uittrekken

Gebruik voor het aan- en uittrekken van jouw schoenen een schoenlepel. Wanneer je je schoen aantrekt zonder een schoenlepel te gebruiken beschadig je de achterkant van de schoen. Uiteindelijk gaat deze kreukelen of indeuken. Met een schoenlepel kun je dit voorkomen. Bijkomend voordeel: gebruik een lange schoelepel en je hoeft ook niet meer te bukken om je schoenen aan te trekken!

Schoenverzorging tip 5: Regelmatig reinigen

Om jouw schoenen als nieuw te houden is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Hoe je het beste je schoenen kan reinigen is afhankelijk van het materiaal. Gooi je schoenen nooit in de wasmachine! De lijm van de schoenzolen kan loslaten en de schoenen kunnen vervormen of krimpen. Ook kan jouw wasmachine beschadigd raken als je jouw schoenen erin gooit. Kijk hier hoe jij jouw favoriete stappers het beste kunt schoonmaken. Na het reinigen kun je je schoenen het beste opnieuw behandelen met een vuil- en waterafstotende spray.

Schoenverzorging tip 6: natte schoenen droogmaken

Zijn jouw schoenen nat geworden? Gebruik dan een cederhouten schoenspanner. Het cederhout zorgt ervoor dat het vocht uit de schoen langzaam wordt opgenomen. Droog jouw schoenen nooit bij de verwarming. Door de droge lucht en de warmte trekt het vocht te snel uit jouw schoenen waardoor het materiaal uitdroogt en zelfs kan scheuren of krimpen.

Tip: Wil je vandaag jouw schoenen van leer of suède dragen? Check even de weersvoorspelling, deze materialen kunnen namelijk niet zo goed tegen nattigheid. Is er regen voorspeld? Ga dan voor één van de wandelschoenen uit onze collectie, die is uitgevoerd in speciaal waterafstotend leer.

Vind een Durea verkooppunt bij jou in de buurt

Volg de stappen
& bepaal jouw lengte- en wijdtemaat

Gebruik het maatadvies als indicatie. Voor het beste maatadvies kun je terecht bij een van onze durea servicepunten bij jou in de buurt.

Stap 1

Bepaal je lengtemaat
Meet de lengte van je voet, van je langste teen tot je hiel.

Stap 2

Bepaal je wijdtemaat
Meet de omtrek van jouw voet bij het breedste gedeelte, de bal van je voet.

Jouw schoenmaat
Oeps, er ging iets mis
lengtemaat
Naar stap 2
Bereken