Dé webshop van Durea en haar winkeliers. Benieuwd hoe het werkt? Klik hier

Verhalen van blije voeten

Bij Durea houden we van blije voeten en van mooie verhalen!

De dames die model staan voor onze nieuwe collecties zijn allemaal dragers van Durea. Bij Durea werken we graag samen met dames die Durea schoenen dragen. Zo zorgen we dat, naast de foto, ook het verhaal klopt.

"Mijn Durea's gaan altijd mee op vakantie!"

Romy - 34 - Durea model (voorjaar 2024)
Beroep: facility manager
Schoenmaat:
5 H (38 gemiddeld)

Ik draag al steunzolen sinds dat ik 8 ben, met mijn doorgezakte voeten is het belangrijk dat ik een goed paar schoenen draag.

Ik reis heel graag, de nodige steden heb ik al bezocht. Het ontdekken van zo'n stad doe je het beste door te wandelen. Op mijn Durea’s kom ik makkelijk de dag door en loop ik lange afstanden zonder erbij na te denken. Zelfs wanneer ik ook nog de nodige trappen op en af moet.

Lees het verhaal van Romy

"Durea is echt fantastisch!"

Anne - 70+ - Durea model (voorjaar 2024)
Beroep: seniormodel 
Schoenmaat:
6 G (39 gemiddeld)

Durea is ontzettend bij de tijd, heel modern en heeft voor iedereen wat wils. Als ik namens mijn eigen doelgroep spreek kan ik wel zeggen dat we daar steeds meer van zijn gaan houden, we willen met de mode mee: Iets moderns aan je voeten hebben.

Ik heb zelf hele smalle voeten, dat is niet altijd even ideaal wanneer ik schoenen wil gaan kopen. Durea heeft verschillende lengte- en breedtematen en dat is fijn. Iedere voet is anders.

Lees het verhaal van Anne

"Een paar goede schoenen is een verrijking van je leven!"

Nathalie - 38 - Durea model
Beroep: model - presentatrice
Schoenmaat:
4,5 H (37,5 gemiddeld)

Sinds ik Durea aan heb gehad heb ik ervaren hoe het is om een echt goede schoenen te dragen. Sindsdien vind ik belangrijk dat ze ook echt goed zitten. Normaal heb ik na een fotoshoot altijd wel pijn aan mijn voeten, maar tijdens de eerste shoots van Durea vond ik het gewoon jammer dat ik de schoenen moest teruggeven.

Lees het verhaal van Nathalie

"Durea heeft voor iedereen een leuke schoen!"

Lindhé - 26 - Durea model najaar 2023
Beroep: student
Schoenmaat:
5,5 M (38 extra breed)

In mijn zoektocht naar comfortabele schoenen voor mijn brede voeten kwam ik al snel bij Durea terecht. Zij hebben een goed passende schoen in de juiste breedtemaat voor mijn voeten. In mijn omgeving merk ik vaak dat mensen schoenen dragen die of te klein, te smal of te breed zijn. Het is heel belangrijk dat je een schoen vind die perfect aan je voet past. Durea maakt schoenen in elke maat, voor elke voet, superfijn!

Lees het verhaal van Lindhé

“De hele dag pijnvrij lopen door de stad”

Anniek - 38 - Durea model voorjaar 2023
Beroep: communicatiemedewerker
Schoenmaat:
9 H (43 breed)

Ik vind het heel fijn dat ik bij Durea een goede wijdtemaat kan vinden, want ik heb een wat bredere voet. Het liefst loop ik op de laarsjes van Durea omdat deze voldoende steun geven. Ik kan weer samen met mijn gezin een dagje in de stad lopen zonder last te hebben van mijn voeten. Bij Durea vind ik altijd een goed passende schoen!

Lees het verhaal van Anniek

"Het is voor mij allebei belangrijk. Én comfort, én er leuk uit zien”

Astrid - 61 - Durea model voorjaar 2023
Beroep:
verkoopmedewerkster in een damesmodewinkel
Schoenmaat: 4½ G (37 gemiddeld)

Ik heb doorgezakte voeten, hiervoor heb ik persoonlijke inlegzolen. Ik las dat alle Durea schoenen een uitneembaar voetbed hebben, zodoende kwam ik bij het merk terecht.

Schoenen maken eigenlijk je hele outfit af. Het hoort bij het totaalplaatje. Uiterlijk vind ik daarom ook belangrijk aan een schoen, ze moeten wel een beetje modieus zijn. Het is voor mij dus allebei belangrijk: én comfort én er leuk uitzien.

Lees het verhaal van Astrid

“Durea schoenen zijn heel stevig en voelen heel stabiel”

Marloes- 48 jaar -Durea model najaar 2022
Beroep:
ondernemer
Schoenmaat: 7,5 H (41 breed)

Ik heb moeilijke voeten en slechte knieën. Daarom zijn goede schoenen voor mij heel belangrijk. Durea schoenen zijn heel degelijk en ze zijn ook steeds modieuzer geworden. Dat doen jullie goed!

Durea schoenen zijn heel duurzaam, ik vind het belangrijk dat schoenen langer dan één seizoen meegaan. Daarnaast zijn het hele fijne schoenen die ook geschikt zijn voor steunzolen.

"Ik trap mijn schoenen niet meer om 5uur uit"

Corinda - 49 jaar - Durea model najaar 2021
Beroep: communicatieadviseur
Schoenmaat: 6 G (39 gemiddeld)

Ik kies Durea vooral voor het comfort en de pasvorm. En ze blijven gewoon heel lang mooi. Als ik Durea draag merk ik dat mijn voeten minder moe zijn. Je kent het gevoel wel dat je na een lange werkdag je schoenen meteen uit wil schoppen. Dat heb ik met Durea nooit.

Lees het verhaal van Corinda

“De verschillende wijdtematen zijn voor mij ideaal!”

Karin - 44 jaar - Durea model najaar 2021
Beroep: werkt in lingeriezaak
Schoenmaat: 6 E (39 smal)

Het is ideaal dat Durea verschillende wijdtematen heeft. Daardoor is er voor iedereen wel een passende schoen.

Een goed passende schoen met de juiste breedtemaat is gewoon heel fijn. Daardoor zit de schoen stevig om je voet en blijft je hiel op zijn plek waardoor je niet de hele dag aan het schuiven bent in je schoenen. Want van al dat schuiven krijg je gewoon hele vermoeide voeten. Met een paar Durea’s aan mijn voeten kan ik de hele dag door blijven gaan. Ze zitten gewoon het allerlekkerst.

Lees het verhaal van Karin

“Daar kan ik de hele dag op lopen!”

Nicole – 32 jaar – Durea model voorjaar 2021
Beroep: voedingsdeskundige
Schoenmaat: 7½ K (41 extra breed)

Toen ik mijn eerste paar Durea’s kocht ging er echt een wereld voor me open. Voor mij is het verschil tussen Durea en andere schoenenmerken dat ik naast lengtematen ook kan kiezen uit wijdtematen.

Ik had heel erg last van voetklachten. Met name drukpunten aan de zijkanten. Sinds ik Durea draag en weet wat voor mij de juiste wijdtemaat is ervaar ik die klachten niet meer. Ik zou Durea schoenen op dit moment happy shoes noemen. Ik ben echt een stuk gelukkiger geworden sinds ik schoenen heb die volledig lekker zitten. En waar ik gewoon een hele dag pijnvrij op kan lopen.

“Ik heb weer wat te kiezen”

Monique – 60 jaar – Durea model voorjaar 2021
Beroep: docent
Schoenmaat: 8½ G (42 gemiddeld)

Mijn kast staat vol met schoenen, maar ik heb er maar weinig die echt goed passen. Ik heb jaren de verkeerde schoenmaat gedragen. Door mijn smalle voeten had ik altijd het gevoel dat mijn schoenen te groot waren, maar ze waren eigenlijk gewoon te breed.

Tien jaar geleden trok ik voor het eerst een paar schoenen aan waar ik zo op weg kon lopen. Ik heb meteen een tweede paar gekocht in een andere kleur. Dankzij een schoenenwinkel met alleen maar grote maten en de goede pasvorm van Durea heb ik weer wat te kiezen.

“Durea GO, wat een verademing”

Esther – 41 jaar – Durea model voorjaar 2021
Beroep: verpleegkundige
Schoenmaat:7 D (41 extra smal)

Als verpleegkundige in het ziekenhuis loop ik veel. Ik vind het daarom belangrijk dat mijn schoenen goed passen en lekker lopen zodat ik hier niet over na hoef te denken. Sinds kort draag ik Durea GO tijdens mijn werk. Wat een verademing! Ik heb nooit meer last van vermoeide of pijnlijke voeten.

“Ik weet dat ik op Durea kan vertrouwen”

Angelique – 48 jaar – Durea model Najaar 2020
Beroep: model, illustrator van kinderboeken
Schoenmaat: 5 G (38 gemiddeld)

Ik loop graag door de Biesbosch voor een lange wandeling. Dit deed ik voorheen altijd op mijn bergschoenen, tegenwoordig pak ik liever mijn Durea biker boots. Hier loop ik met gemak lange afstanden op en nu kan ik ook nog eens hip de bossen in.

Het allerbelangrijkst vind ik dat mijn schoenen lekker lopen, een goed voetbed hebben en er leuk uit zien. Als ik schoenen shop zoek ik altijd heel gericht. Ik heb precies in mijn hoofd wat ik wil hebben. Als ik andere mensen over hun voeten hoor, dan zijn die van mij best makkelijk. Ze zijn smal maar met de juiste breedtemaat heb ik nergens last van.

“Verschillende breedtematen? Ik wist niet eens van het bestaan”

Hetty – 54 jaar – Durea model Voorjaar 2020
Beroep: cateringmedewerkster en koster
Schoenmaat: 6 E (39 smal)

Twee jaar geleden ontdekte de verkoopsters in de schoenenwinkel dat ik een E- leest nodig heb voor mijn smalle voeten. Daarvoor wist ik niet eens van het bestaan van verschillende breedtematen. Ik trok ze aan en het voelde direct goed. Nu ik de goede leest draag klopt het. Als mijn voeten konden praten, dan zouden ze zeggen dat ze nu heel blij zijn.

Bij Durea hoef ik me niet af te vragen of het wel lekker zit, ik weet gewoon dat het goed zit. Soms vergeet ik gewoon dat ik schoenen aan heb.

“Het was altijd een zoektocht naar leuke schoenen”

Joke – 49 jaar – Durea model Voorjaar 2020
Schoenmaat: 9 K (43 extra breed)


Ik heb net mijn eerste paar Durea’s gekocht, wow wat een verschil! Met brede voeten, maat 43 en een allergie is schoenen kopen geen feestje. Je kan me niet chagrijniger krijgen.

Toen ik 17 was propte ik mijn voeten er gewoon in, als ik mooie schoenen zag staan. Nu vind ik het belangrijk dat ze goed passen en lekker lopen. Ik wil niet zomaar alles aan in maat 43, ze moeten er wel leuk uit zien. Durea’s zijn mooie modieuze schoenen met een perfecte pasvorm voor mijn voeten.

“Cadeautjes voor mijn voeten”

Johanna– 26 jaar – Durea model Voorjaar 2020
Beroep: haarstyliste/visagiste
Schoenmaat: 5½ H (38½ breed)

Goede schoenen zijn voor mij een must om blije voetjes te houden. Dit zit er van jongs af aan al ingebakken. Mijn moeder zei altijd ‘kleding hoeft niet duur te zijn, als je schoenen maar goed zijn!’

Inmiddels ben ik zelf mama geworden en ga ik haar in alles steeds beter begrijpen. Ook in het dragen van Durea’s, het zijn echt cadeautjes voor mijn voeten.

“Wow dit zit echt aan alle kanten goed!”

Monique 36 jaar – Durea model Najaar 2019
Schoenmaat: 4½ K  (37½ extra breed)

Ik heb jarenlang rondgelopen op te smalle schoenen, met een slijmbeursontsteking en een operatie als gevolg. Schoenen kopen zorgde bij mij altijd voor een hoop frustratie.

Toen ik in aanraking kwam met Durea dacht ik: Wow, deze schoenen zitten gewoon aan alle kanten goed! Zie je nou wel dat er ook schoenen bestaan voor mijn brede voeten.

Vind een Durea verkooppunt bij jou in de buurt

Volg de stappen
& bepaal jouw lengte- en wijdtemaat

Gebruik het maatadvies als indicatie. Voor het beste maatadvies kun je terecht bij een van onze durea servicepunten bij jou in de buurt.

Stap 1

Bepaal je lengtemaat
Meet de lengte van je voet, van je langste teen tot je hiel.

Stap 2

Bepaal je wijdtemaat
Meet de omtrek van jouw voet bij het breedste gedeelte, de bal van je voet.

Jouw schoenmaat
Oeps, er ging iets mis
lengtemaat
Naar stap 2
Bereken