Dé webshop van Durea en haar winkeliers. Benieuwd hoe het werkt? Klik hier

Onze schoenfabriek: onze passie

Uit liefde voor jouw voeten

Durea staat voor ambacht, passie en vakmanschap

Onze schoenen worden gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het schoenenvak. We hebben het gehele productieproces in eigen beheer, van ontwerpen tot produceren.

Met zorg en aandacht in elke fase zijn we er zeker van, dat geen schoen de fabriek verlaat waar we niet achter staan.

Onze missie: voor iedereen een passende schoen

Uit liefde voor je voeten maken we schoenen die perfect passen. Omdat geen voet hetzelfde is ontwikkelen wij voor elk lengte, breedte, pasvorm en model een eigen leest.

Alle kennis over voeten, schoenen, leesten, de passie voor het schoenenvak en de liefde voor voeten is van vader op zoon doorgegeven en zo luidt tot op de dag van vandaag ons motto voor iedereen een passende schoen.

Elk half jaar een nieuwe collectie; een kijkje in onze keuken.

Zie je een winkel voor zomerse sneakers en sandalen? Dan zijn wij alweer druk bezig met het voorbereiden van onze najaarscollectie. De ontwikkeling en productie van nieuwe zolen en leesten, het maken van ontwerpen, kleuren en materialen. En natuurlijk passen en testen zodat we straks weer een mooie collectie kunnen laten zien.

Leermeester

Leer, je hebt het in allerlei soorten, kleuren, diktes en kwaliteiten. Print, glad leer, lak, nubuck en suède…..

Onze leermeester bewaakt de kwaliteit van ons leer. Hij is met regelmaat in het buitenland te vinden om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het leer perfect is. Is het leer dik genoeg, klopt de kleur, is het zacht genoeg en hoe zit het met de glans? En natuurlijk gaan onze designers regelmatig mee om inspiratie op te doen en materialen te selecteren voor de nieuwe collectie.

Zo zorgen wij voor de mooiste leersoorten van de beste kwaliteit voor al onze schoenen.

Een kijkje in de stikkerij: samples

Van al onze schoenen wordt eerst een sample gemaakt. Deze wordt zorgvuldig gepast en beoordeeld door onze pasmodellen. Loopt hij lekker, knelt hij nergens, slipt de hak niet, schuurt hij nergens, loopt de zool lekker, en niet onbelangrijk staat hij mooi aan de voet…… Zit hij helemaal goed? Dan pas gaan we verder met de ontwikkeling van de schoenen. Alleen zo kunnen we zorgen voor de perfecte pasvorm.

Ambacht, passie en vakmanschap tot in de productie

Onze schoenen worden gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het schoenenvak. Ze worden op ambachtelijke wijze geproduceerd in de Durea fabrieken. Doordat Durea het gehele productieproces in eigen beheer heeft, is het zeker dat aan elke fase veel zorg en aandacht wordt besteed; geen schoen verlaat de fabriek zonder te zijn onderworpen aan uitgebreide controles.

Wist je dat schoenen kunnen finishen?

We hebben zelfs een afdeling met de naam finish, met een echt finish bord en echte finish dames. Klinkt bijna als een soort feestje, vind je niet?

Al onze schoenen komen langs de finish. Hier vindt de laatste controle plaats en wordt de laatste hand gelegd aan onze schoenen; een poets, een schoenveter, glans of spray en ze zijn klaar om in te pakken en te vertrekken naar de winkels.

Bezoek onze fabriek

Ben jij benieuwd hoe wij onze unieke schoenen maken? Bezoek onze fabriek! Ontdek tijdens een rondleiding bij van Drunen Schoenfabriek hoe wij met passie en vakmanschap zorgen voor de perfecte pasvorm. We nemen je mee in ons proces van ontwerp, leest-ontwikkeling, snijden, stikken, zwikken en finishen. Kom langs en ervaar het zelf!

Praktisch

We starten met een kopje koffie en iets lekkers en nemen je daarna mee in onze filosofie en ons ambacht. Voor een rondleiding vragen wij een bedrag van € 7,50 per persoon. Heb je een aankoopbewijs van een paar Durea schoenen (maximaal 1 jaar oud), dan is deze rondleiding voor jou helemaal gratis!

Bekijk rondleiding agenda

Vind een Durea verkooppunt bij jou in de buurt

Volg de stappen
& bepaal jouw lengte- en wijdtemaat

Gebruik het maatadvies als indicatie. Voor het beste maatadvies kun je terecht bij een van onze durea servicepunten bij jou in de buurt.

Stap 1

Bepaal je lengtemaat
Meet de lengte van je voet, van je langste teen tot je hiel.

Stap 2

Bepaal je wijdtemaat
Meet de omtrek van jouw voet bij het breedste gedeelte, de bal van je voet.

Jouw schoenmaat
Oeps, er ging iets mis
lengtemaat
Naar stap 2
Bereken