Dé webshop van Durea en haar winkeliers. Benieuwd hoe het werkt? Klik hier

Hou je schoenen langer mooi!

Tips over schoenverzorging

Wil jij lang genieten van je nieuwe schoenen?

Dan is het belangrijk om je schoenen goed te verzorgen.

Schoenen hebben veel te verduren, denk aan een flinke regenbui of zweetvoetjes. Daarom is het belangrijk om je schoenen goed te verzorgen. Zo hou je jouw nieuwe schoenen langer mooi en gaan ze langer mee.

Schoenverzorging tip 1: Bescherm je schoenen met een vuil- en waterafstotende spray

Voordat je jouw nieuwe schoenen gaat dragen is het belangrijk om ze in te spuiten met een goede vuil- en waterafstotende spray. Daarna is het belangrijk om dit regelmatig te herhalen zodat je schoenen beschermd blijven tegen vuil en water.

Schoenverzorging tip 2: Geef je schoenen (en je voeten) regelmatig een pauze

Geef je schoenen (en je voeten) af en toe een pauze. Door je schoenen even te laten rusten krijgen ze de tijd om even te luchten. Dit is goed voor het behoud van de pasvorm, je voorkomt onaangename geurtjes waardoor je schoenen langer mee gaan.

Daarnaast vinden je voeten het ook fijn om af en toe iets anders te dragen en even te luchten ;)

Schoenverzorging tip 3: Gebruik een schoenspanner voor het behoud van de pasvorm

In de productie gebruiken we een leest voor de juiste pasvorm. De leest heeft de vorm van de menselijke voet en zorgt daarmee voor de perfecte pasvorm en stabiliteit.

Thuis kun je gebruik maken van een schoenspanner, deze heeft de vorm van een leest. Dit draagt bij aan het behoud van de pasvorm.

Het verzorgen van glad leren schoenen

Glad leer mag niet ontbreken in onze collectie. Een populair materiaal, heeft een stijlvolle uitstraling en gaat jarenlang mee met de juiste verzorging. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw glad leren schoenen is het belangrijk om deze regelmatig te behandelen en te onderhouden.

Glad leer is gemaakt van de buitenzijde van een dierenhuid en heeft een gladde uitstraling. Het materiaal is sterk en ademt, het is mogelijk voor vocht en warmte om de schoen door het materiaal te verlaten. Om glad leren schoenen lang mee te laten gaan, is een goede verzorging cruciaal. Je maakt ze gemakkelijk schoon met een vochtige doek en een zachte borstel, vermijdt zeepproducten en laat je schoenen niet drogen naast een warmtebron.

Het verzorgen van suède schoenen

Ben jij ook zo’n fan van suède? Ook dit seizoen hebben we weer volop suède in onze collectie.

Suède heeft een luxe uitstraling. Je herkent het aan de harige zachte bovenkant. Het lijkt een beetje op fluweel, als je er overheen wrijft gaan de 'haartjes' de andere kant op staan. Suède wordt in tegenstelling tot gladleer, nubuck en lakleer niet van de bovenkant van de huid, maar van de onderkant van de huid gemaakt, vandaar dat het zo zacht is. Het materiaal is gevoelig voor vuil en beschadigingen, maar met de juiste behandeling kunnen jouw suède schoenen jaren langer mee gaan. Om de kwaliteit van het materiaal te behouden is behandeling met zachte gereedschappen belangrijk, behandel suède nooit te ruw en vermijdt zeepproducten. Op deze manier kun jij jaren genieten van je suède schoenen.

Het verzorgen van lak schoenen

Lak schoenen zijn gemaakt van een vuilafstotend materiaal en kunnen geen vocht opnemen. Het materiaal is te herkennen aan de glanzende coating, deze is gemaakt met wax, PVC of PU. Dit maakt dat de schoenen simpel te behandelen zijn en lang mooi blijven, hoe je dit doet leggen we je uit.

Doordat deze schoenen vuil- en waterafstotend zijn, kan vuil niet in het materiaal trekken. Echter is lak wel erg statisch en trekt het hierdoor wel vuil aan. Hiervoor zijn verschillende producten die jouw schoenen minder statisch maken en ze nog beter beschermen tegen vuil. Makkelijk te behandelen en het zorgt ervoor dat jouw schoenen jaren langer mee gaan.

Het verzorgen van nubuck schoenen

Alhoewel nubuck veel dezelfde uiterlijke kenmerken heeft als suède, wordt bij dit materiaal in tegenstelling tot suède de buitenkant van leer gebruikt in plaats van de binnenkant. Bij nubuck worden de haartjes ligt opgeschuurd, waardoor deze dezelfde zachte uitstraling heeft als suède. Dit zorgt voor een open structuur, waarbij helaas vuil sneller kan worden opgenomen. Ook hiervoor hebben wij de manier om jouw schoenen langer mee te laten gaan.

Net als bij suède schoenen raden wij aan om deze met zachte gereedschappen te behandelen, vermijdt schoenpoets en zeepproducten en laat je schoenen niet onder een warmtebron drogen. Zo behoudt je de kwaliteit van het materiaal en gaan je schoenen lang mee.

Vind een Durea verkooppunt bij jou in de buurt

Volg de stappen
& bepaal jouw lengte- en wijdtemaat

Gebruik het maatadvies als indicatie. Voor het beste maatadvies kun je terecht bij een van onze durea servicepunten bij jou in de buurt.

Stap 1

Bepaal je lengtemaat
Meet de lengte van je voet, van je langste teen tot je hiel.

Stap 2

Bepaal je wijdtemaat
Meet de omtrek van jouw voet bij het breedste gedeelte, de bal van je voet.

Jouw schoenmaat
Oeps, er ging iets mis
lengtemaat
Naar stap 2
Bereken