Menu
 
 

Verhalen van blije voeten

Bij Durea houden we van blije voeten en van mooie verhalen! De dames die model staan voor onze nieuwe collecties zijn allemaal dragers van Durea. Bij Durea werken we graag samen met dames die Durea schoenen dragen. Zo zorgen we dat, naast de foto, ook het verhaal klopt. 

“Ik trap mijn schoenen niet meer om 5uur uit”

Corinda – 49 jaar – Durea model najaar 2021

Beroep: Communicatieadviseur

Schoenmaat: 6 G (39 gemiddeld)

Met twee jonge kinderen ben ik veel in de weer. Het is fijn om dan een paar makkelijke, stevige schoenen te dragen die fijn zitten. Mijn favoriete paar, is een paar mooie sportieve Durea sneakers omdat ik daar de hele dag op kan lopen.

Bij het kopen van schoenen let ik op de uitstraling en voor welke gelegenheid ik iets zoek. Ook vind ik de kwaliteit belangrijk en moeten ze goed passen.

Voorheen keek ik alleen naar mijn schoenmaat. Nu ik weet dat ik wijdte G heb, let ik ook op de wijdtemaat. Ik merk nu ook heel goed het verschil. Het sluit gewoon veel beter aan.

Ik kies Durea vooral voor het comfort en de pasvorm. En ze blijven gewoon heel lang mooi. Als ik Durea draag merk ik dat mijn voeten minder moe zijn. Je kent het gevoel wel dat je na een lange werkdag je schoenen meteen uit wil schoppen. Dat heb ik met Durea nooit.


“De verschillende wijdtematen zijn voor mij ideaal!”

Karin – 44 jaar – Durea model najaar 2021

Beroep: Doktersassistente

Schoenmaat: 6 E (39 smal)

Het is ideaal dat Durea verschillende wijdtematen heeft. Daardoor is er voor iedereen wel een passende schoen. Ik heb bijvoorbeeld een hele smalle voet, waardoor ik niet in de gemiddelde schoen pas. Maar ik kan me voorstellen dat als je een hele brede voet hebt dat je ook heel veel schoenen niet past.

Een goed passende schoen met de juiste breedtemaat is gewoon heel fijn. Daardoor zit de schoen stevig om je voet en blijft je hiel op zijn plek waardoor je niet de hele dag aan het schuiven bent in je schoenen. Want van al dat schuiven krijg je gewoon hele vermoeide voeten. Met een paar Durea’s aan mijn voeten kan ik de hele dag door blijven gaan. Ze zitten gewoon het allerlekkerst.

Ik draag ze eigenlijk overal, naar mijn werk, naar een feestje of mijn oudjes tijdens het tuinieren. Dat is ook de reden dat ik er wat meer in mijn kast heb staan. Dan kan ik ze afwisselen.

Mijn favoriete paar zijn mijn bordeauxrode booties, met een veter en een rits. Die passen echt overal bij. Ze lopen gewoon heerlijk en door de veter kan ik ze goed aantrekken.


“Daar kan ik de hele dag op lopen!”

Nicole – 30 jaar – Durea model voorjaar 2021

Beroep: Voedingsdeskundige

Schoenmaat: 7½ K (41 extra breed)

Horeca bijbaantjes, een studie aan de filmacademie en lekker veel wandelen zorgden op een gegeven moment voor klachten. ‘Heb ik dan zulke rare voeten?’ dacht ik. Te lange dagen op verkeerde schoenen was de conclusie.

Goed advies, op maat gemaakte zooltjes en een paar schoenen in de juiste breedtemaat hebben me uiteindelijk geholpen. Een paar stoere veterlaarsjes met slangenprint zijn mijn favorieten, daar kan ik echt de hele dag op lopen!


“Ik heb weer wat te kiezen”

Monique – 60 jaar – Durea model voorjaar 2021

Beroep: Docent

Schoenmaat: 8½ G (42 gemiddeld)

Mijn kast staat vol met schoenen, maar ik heb er maar weinig die echt goed passen. Ik heb jaren de verkeerde schoenmaat gedragen. Door mijn smalle voeten had ik altijd het gevoel dat mijn schoenen te groot waren, maar ze waren eigenlijk gewoon te breed.

Tien jaar geleden trok ik voor het eerst een paar schoenen aan waar ik zo op weg kon lopen. Ik heb meteen een tweede paar gekocht in een andere kleur. Dankzij een schoenenwinkel met alleen maar grote maten en de goede pasvorm van Durea heb ik weer wat te kiezen.


“Durea GO, wat een verademing”

Esther – 41 jaar – Durea model voorjaar 2021

Beroep: Verpleegkundige

Schoenmaat: 7 D (41 extra smal)

Als verpleegkundige in het ziekenhuis loop ik veel. Ik vind het daarom belangrijk dat mijn schoenen goed passen en lekker lopen zodat ik hier niet over na hoef te denken.

Sinds kort draag ik Durea GO tijdens mijn werk. Wat een verademing! Ik heb nooit meer last van vermoeide of pijnlijke voeten.


“Met Durea op City Trip”

Romy – 31 jaar – Schoenmaat: 5 H – Durea model Najaar 2020

Vier jaar geleden kocht ik voor het eerst een paar stoere veterlaarsjes van Durea. Deze bevielen zo goed dat ik er nu al een paar jaar op terug blijf komen. Er zit niets zo fijn en stevig als Durea. In november heb ik er zelfs heel veel kilometers mee gelopen tijdens onze city trip in New York.

Voorheen was schoenen kopen altijd een frustratie. Sinds mijn 8e draag ik steunzolen en vanwege mijn reumatische aandoening moet ik extra goed opletten wat voor schoenen ik draag. Op mijn 23e wilde ik gewoon alles kunnen dragen net als mijn leeftijdsgenoten, dan had ik nog liever pijn in mijn voeten. Met Durea is schoenen kopen gelukkig een stuk leuker. 


“Ik weet dat ik op Durea kan vertrouwen”

Angelique – 48 jaar – Schoenmaat: 5 G – Durea model Najaar 2020

Ik loop graag door de Biesbosch voor een lange wandeling. Dit deed ik voorheen altijd op mijn bergschoenen, tegenwoordig pak ik liever mijn Durea biker boots. Hier loop ik met gemak lange afstanden op en nu kan ik ook nog eens hip de bossen in. 

Het allerbelangrijkst vind ik dat mijn schoenen lekker lopen, een goed voetbed hebben en er leuk uit zien. Als ik schoenen shop zoek ik altijd heel gericht. Ik heb precies in mijn hoofd wat ik wil hebben. Als ik andere mensen over hun voeten hoor, dan zijn die van mij best makkelijk. Ze zijn smal maar met de juiste breedtemaat heb ik nergens last van.


“Verschillende breedtematen? Ik wist niet eens van het bestaan”

Hetty – 54 jaar – Schoenmaat: 6 E – Durea model Voorjaar 2020

Twee jaar geleden ontdekte de verkoopsters in de schoenenwinkel dat ik een E- leest nodig heb voor mijn smalle voeten. Daarvoor wist ik niet eens van het bestaan van verschillende breedtematen. Ik trok ze aan en het voelde direct goed. Nu ik de goede leest draag klopt het. Als mijn voeten konden praten, dan zouden ze zeggen dat ze nu heel blij zijn.

Bij Durea hoef ik me niet af te vragen of het wel lekker zit, ik weet gewoon dat het goed zit. Soms vergeet ik gewoon dat ik schoenen aan heb.


“Het was altijd een zoektocht naar leuke schoenen”

Joke – 49 jaar – Schoenmaat: 9 K – Durea model Voorjaar 2020

Ik heb net mijn eerste paar Durea’s gekocht, wow wat een verschil! Met brede voeten, maat 43 en een allergie is schoenen kopen geen feestje. Je kan me niet chagrijniger krijgen.

Toen ik 17 was propte ik mijn voeten er gewoon in, als ik mooie schoenen zag staan. Nu vind ik het belangrijk dat ze goed passen en lekker lopen. Ik wil niet zomaar alles aan in maat 43, ze moeten er wel leuk uit zien. Durea’s zijn mooie modieuze schoenen met een perfecte pasvorm voor mijn voeten.


“Cadeautjes voor mijn voeten”

Johanna – 26 jaar – Schoenmaat: 5.5 H – Durea model Voorjaar 2020

Goede schoenen zijn voor mij een must om blije voetjes te houden. Dit zit er van jongs af aan al ingebakken. Mijn moeder zei altijd ‘kleding hoeft niet duur te zijn, als je schoenen maar goed zijn!’

Inmiddels ben ik zelf mama geworden en ga ik haar in alles steeds beter begrijpen. Ook in het dragen van Durea’s, het zijn echt cadeautjes voor mijn voeten.


“Sinds ik Durea draag heb ik minder vermoeide voeten”

Karin – 42 jaar – Schoenmaat: 6E – Durea model Najaar 2019

Met twee kinderen, een eigen bedrijf en mijn werk in de lingeriezaak ben ik veel op de been. Ik vind het belangrijk dat mijn schoenen goed passen én er leuk uitzien. 

Ik heb een smalle voet, net als mijn moeder en zus. We dragen alle drie Durea met een smalle pasvorm, deze sluiten perfect aan en ik heb veel minder vermoeide voeten. Ik ben heel blij met Durea, ik wil niet meer anders!“Wow dit zit echt aan alle kanten goed!”

Monique – 36 jaar – Schoenmaat 4,5K – Durea model Najaar 2019

Ik heb jarenlang rondgelopen op te smalle schoenen, met een slijmbeursontsteking en een operatie als gevolg. Schoenen kopen zorgde bij mij altijd voor een hoop frustratie. 

Toen ik in aanraking kwam met Durea dacht ik: Wow, deze schoenen zitten gewoon aan alle kanten goed! Zie je nou wel dat er ook schoenen bestaan voor mijn brede voeten.“Met de juiste pasvorm in de lengte en de breedte, hoeven mijn voeten aan het einde van de dag niet meer bij te komen.”

Eva – 33 jaar – Schoenmaat 4H – hallux valgus – Durea model Voorjaar 2020

In mijn kast staan minstens 40 paar schoenen. Ik draag het liefst een paar mooie schoenen, daarnaast is het voor mij heel belangrijk dat mijn tenen voldoende ruimte krijgen vanwege mijn hallux valgus en dat er plek is voor mijn eigen steunzolen. Dus als ik heel eerlijk ben komt meer dan de helft de kast nooit uit.

Ik merk het meteen als ik een dag geen goed passende schoenen of steunzolen heb gedragen. Dan moeten mijn voeten echt even bijkomen.

Het vinden van een paar leuke schoenen die ook nog eens lekker zitten is een grote uitdaging geworden. Een paar jaar geleden kocht ik mijn eerste paar Durea’s. Een paar stoere grijze laarzen, ze lopen nog steeds heerlijk. Met de juiste pasvorm in de lengte en de breedte, hoeven mijn voeten aan het einde van de dag niet meer bij te komen.